Piso PereIV44

name: Piso PereIV44   type: Apartment refurbishment    size: 65 m2   time: 2015-2016  location: Barcelona  architects: MielArquitectos   photography:Asier Rua builder: Grupbcn SL

MIEL-1409_comicf WEB-160627

Esta reforma se pensó desde un inicio como apartamento turístico, de estancias cortas pero vibrantes.

This flat was reformed with the idea of using it as a tourist apartment for short but vibrant stays.

MIEL-PISO PEREIV44-PICT01_W

De primero dos dormitorios dobles, blancos y tranquilos, con su vestidor – escritorio incorporado a base de recuperar parte de las puertas originales y desplegando la medianera de ladrillo que forma el cabezal de cama-escritorio.

First two double bedrooms, white and calm, have their own built-in wardrobe-desks made partly from the flat’s original doors and unfolding the middle brick wall creating the headboard-desk.

MIEL-PISO PEREIV44-PICT03_W

MIEL-PISO PEREIV44-PICT04_W

De segundo, un baño descompuesto en aseo y lavabo + ducha al lado de la cocina, ambos unidos por un suelo técnico de color burdeos que reconduce cables y tuberías, pero a la vez separados por un plano de espejos y dos pasos muy íntimos, de un suave VERDE FLUORESCENTE!

As second course the bathroom fixtures are separate, with a toilet in one space and the shower and the washbasin next to the kitchen, both joined by a burgundy technical floor encasing the wiring and pipes, but at the same time separated by a mirrored wall broken by two cosy doorways with a soft GREEN FLUORESCENT ambient.

MIEL-PISO PEREIV44-PICT04-W

Y como postre, la cocina es el centro de este piso envuelta por de una barra que invita a charlar y picotear!. Y además de un gran panel de espejos para divertirse y multiplicarse.

And for dessert, the kitchen is center of this apartment wrapped with a bar which provides an inviting place to chat and have something to eat. The large mirrored wall offers many opportunities for playing with the multiple reflections.

MIEL-PISO PEREIV44-PICT05-W

MIEL-PISO PEREIV44-PICT06-W

La luz natural se refleja en el panel de espejos y resbala por las paredes de ladrillo pintadas en blanco, todo alrededor de una cocina que es más el trono del dj que el cuarto de “la mamma”. El espacio cóncavo resultante aglutina y multiplica este templo de los social iluminado por las coloridas PET Lamps de nuestro inspirador amigo Alvaro Catalán de Ocón.

The natural light reflects from the mirrors to the white painted brick walls and floods into the kitchen, which seems more like a raised DJ booth than Grandma’s cosy cooking corner. The resultant concave space brings together and multiplies this social temple illuminated by the colored PET Lamps of our inspiring friend Alvaro Catalán de Ocón.

Model

MIEL-PISO PEREIV44-before-W

up